רוצים ללכת לחדר בריחה? טובעים בכל האפשרויות? נעשה לכם סדר בחדרי הבריחה ואיך לבחור חדר בריחה מתאים עבורכם.
איזה סוגי חדרי בריחה קיימים?
חדרי בריחה המתאמים לילדים – המתאפיינים ברובם בחיפוש חפצים, ואלקטרוניקה פשוטה, לרוב חדרים אלו יהיו מאורים היטב, עם מנגינת רקע קלה, עיצוב מרשים במיוחד ועלילה מסקרנת לילדים. כמובן שחדרים אלו ברובם גם חדרי בריחה קלים יחסית.
לרשימת חדרי הבריחה לילדים, קופונים והנחות
ישנם חדרי בריחה מפחידים / קריפיים ולפי רמות פחד שונות – אם אתם רוצים להרים את רמת האנדנליין בגוף, אוהבים להרגיש קצת את הפחד, לאחרונה נפתחו יותר ויותר חדרי בריחה מפחידים יותר ומפחידים פחות. חדרי בריחה מפחידים לרוב יהיו לא קשים מבחינת החידות וזאת בגלל שהמוח לא ממש מתפקד במצבי לחץ ועל כן החידות לרוב קלות, חדרי הבריחה יהיו חשוכות לפרקים, מנגינה חזקה, אפקטיים ותפאורה מלחיצה, הבהלות ולעיתים גם שחקן המשתתף להגברת אפקט הפחד. גם בחדרי הבריחה המפחידים יש מספר דרגות פחד שונות ויש כאלו שהם לרוב קרייפים בלבד. חדרי בריחה מפחידים במיוחד לדוג' – הטירה המקוללת, בית היתומים, ליזי קרייזי, מוות קליני ובקרוב גם קבורים לנצח (החדר בבנייה). חדרים ברמת פחד קצת פחות מפחידים אבל בהחלט מפחידים – הטינה, קרקס האימה, קללת אנבאל, סיוט ברחוב אלם, יער המתאבדים, הוטל קליפורניה, מלון קרליבך, מלון 1408, חדר 68, אלנבי 28. חדרים שהם מעט קריפיים דוג' – מגרש השדים, המסור, אימת טרנטו, התא, הדרך לגהנום ועוד…
לרשימה המלאה של החדרים מסודר לפי ציוני פחד
חדרים טכנולוגיים / חדרי מפתחות –לרוב מחלקים את חדרי הבריחה לפי סגנון החדר האם הוא טכנולוגי או חדר מפתחות הכוונה לחדר מפתחות שהוא לרוב צייד / חיפוש חפצים שיעזרו לכם לפצח החידות. וחדרים טכנולוגיים המקובלים יותר לאחרונה הם משלבים אלקטורניקה עם אלמנטיים אוטו' מבלי לפצח רצף מספרים שעל המנעול. חדרי בריחה טכנולוגיים לדוג' – להציל את מסטר ריצ'באום, אחוזת השכן, ספר סודות היקום, סיוט ברחוב אלם, מחנה 23, טיסה 301, כורי הפחם, קרקס סטימפאנק, פרויקט X, שתולים ועוד…
לרשימה המלאה של החדרים לפי רמת הטכנולוגיה
חדר עם שחקן – חדרי הבריחה כאמור נולדו ממשחקי ה QUEST של שנות ה 80, לרוב השחקן היה נכנס להרפתקאה ומתחיל לתשאל אנשים וחפשים כדי לפתח את המשימה. בחלק מבחדרי הבריחה החליטו לשלב שחקן כדי להגביר את תחושת המשחק והניתוק מהמציאות. חלק מחדרי הבריחה האלו כלל לא מפחידים וחלקן השחקן נמצא כדי להפחיד. חדרי הבריחה המוצהרים עם שחקן (ישנן כאלו שהשחקן הוא הפתעה) – בית היתומים, ק.ג.ב, אלנבי 28, עיר החוטאים, מלון קרליבך, מוות קליני, יער המתאבדים, הטירה המקוללת ועוד…
גודל החדר – הגודל כן קובע בחדרי הבריחה, ישנם חדרים גדולים שיכולים להכיל גם 12 שחקנים כגון מחנה 23, HIDE N SEEK, חדר מחבואים, ועוד… עם זאת יש חדרים שיכולים להכיל רק 5 שחקנים הם קטנים ובהחלט לא כדאי להגיע עם יותר מהכמות המומלצת אחרת השחקנים לא יהנו בגלל מהרחב וגם בגלל כמות החידות. שימו לב שיש חדרים שדורשים מימנום של שחקנים כדי להפעיל את החדר לדוג' חידות הדורשות 3 שחקנים שיפצחו יחד חידה מסויימת לדוג' Cube.
חדר ליניארי או מקבילי? ישנם חדרים שרצף החידות שלהם הוא אחד אחרי השני, כלומר כדי להגיע לחידה השניה אתה חייב לגמור את החידה הראשונה, חדרים אלו נקראים חדרים ליניארים ולרוב הם חדרים לפחות שחקנים. חדר מקבילי מאפשר לכלל הקבוצה לחפש ולפצח חידות ורמזים במקביל, חדרים אלו יחייבו יותר שיתוף פעולה ורמת הקושי בהם יותר גבוהה לרוב.
מחיר החדר – חדרי הבריחה לרוב נעים בין 100 ש"ח לשחקן ל 150 לחדרים היקרים יותר, אפשר וכדאי לחפש קופונים והנחות לחדרי הבריחה. רק שימו לב לפני שאתם רוכשים שהחדרים מכבדים הקופונים והמבצעים גם בסופ"ש. לחדרי הבריחה עם הנחות וקופונים גם בסופ"ש