ייעוץ שינה

הרגלי שינה לא תמיד קשורים באופן ישיר להתנהגות ההורים אבל הטיפול בהרגלי שינה לא טובים בידים שלכם, ובכל מקרה האתר ממליץ לקחת בעל מקצוע לליווי התהליך.

חשוב לשים לב שתינוקות עד גיל 4 חודשים לא יודעים להירדם לבד, כאשר מדובר בילד בגיל שנה עם הרגלי שינה לא טובים זה עניין אחר:

אובר עייפות – כאשר הילד לא נכנס בזמן לשינה, הגוף שלו נכנס לאובר עייפות, נסו להיזכר ביום שלא ישנתם שעות ארוכות ואז ניסתם להיכנס למיטה עברה אליכם תחושה של אי נוחות וקושי להירדם. חשוב לשים לב לסימני עייפות של הילד ולא למשוך אותו.

טקס שינה – סדר יום שהילד יודע שנסגר בו היום והוא יודע למה לצפות ובלי הפתעות עד הגעתו לשינה כגון: אוכל, מקלחת, סיפור, שתיית מים, כיבוי אורות ולישון.

עקביות – יהיו עקביים, הילד בוחן את הגבולות שלכם לא באופן מודע וחשוב לו העקביות בהתנהגות שלכם.

אם הילד בוכה – גרמו לו להפסיק ואל תתנו לו לבכות הוא צריך לסמוך עליכם.

התקדמות בהרגלי השינה בכל תהליך צריך לעבור זמן מה (מספר ימים לפחות)

  • לטפו את הילד עד שהוא נרדם כשאתם בחדר.
  • לאחר תקופה של מספר ימים ואתם מרגישים שאפשר לעבור קדימה, רק הישארו ליד הילד אם הוא בוכה לטפו אם לא מצליח להירגע להרים עד שהילד נרגע, גרמו לו להפסיק לבכות. והמטרה שירדם ללא ליטוף.
  • לאחר תקופה של מספר ימים ואתם מרגישים שאפשר לעבור קדימה, התרחקו מהילד אם בוכה חיזרו אליו, ממשיך לבכות לטפו, אם לא מצליח להירגע להרים עד שהילד נרגע, גרמו לו להפסיק לבכות. המטרה שירדם שאתם לא לידו.
  • שימו הילד במיטה וצאו מהחדר, בוכה חיזרו ולטפו, לא נרגע הרימו הילד, במידה והוא עומד החזירו אותו למצב עמידה, המטרה שהילד יירדם שאתם מחוץ לחדר.

שימו לב שמדובר בהמלצה ולא להחליף תהליך של ייעוץ שינה מסודר.

לילה טוב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s