התפתחות התינוק:
0 עד 1 חודש – בחודש הראשון התינוק מגיב לרפלקסים כגון רפלקס של היניקה הוא מיד יודע איפה לחפש את המזון ולהגיב לפיטמת האם. רפלקס נוסף שהוא יגיב אליו כאשר הוא נבהל מרעש יושיט הידים ורגלים (רפלקס זה יעלם לאחר כחודשיים) רפלקס נוסף שהוא יגיב אליו כאשר תתפסו אותו בבית השחי ותנו לכפות הרגלים שלו לגעת בקרקע הוא ינסה "ללכת" גם רפלקס זה ייעלם תוך חודשיים. לקראת סוף החודש כאשר תשימו את התינוק על הבטן הוא ינסה להרים את ראשו והזיז אותו אבל הוא לא מסוגל בשום אופן להחזיק את ראשון בעצמו. הקפידו תמיד לתמוך בראש. בשלב זה הראיה של התינוק מתחזקת והוא רואה מעט צבעים: שחור, לבן, אדום (הוא רואה צבעים בצורה טובה בגיל 4 חודשים בחות או יותר) והוא יהנה להביט בציורים וצבעים במרחק של כ-20 סנטימטר. שחקו איתו במובייל, ראי לא שביר, משחקים המנגנים נגינה עדינה עם מרכם מגע שונה.
1 עד 3 חודשים – זה השלב שהוא יגיב פחות לרפלקסים ויעבוד חיזוק שרירי הצוואר ולקראת סוף החודש הזה יתחיל לתמוך בעצמו בראש כמובן שאסור להפסיק לתמוך בו עד גיל 4-5 חודשים כשהוא מסוגל לתמוך בעצמו. בשלב זה הוא עשוי להתהפך מהבטן אל הגב. עכשיו תוכלו לראות תנועות חזקות וברורות של פתיחת כף היד וסגירה, כאשר הוא מסוגל לאחוז בצעצועים. קנו לו תמונות, קשקשנים דברו איתו ושימו לו מוזיקה.
גיל 4 עד 7 חודשים – בשלב זה הוא ינסה לשבת וילמד החזיק א הראש כשהוא שוכב על הבטן. שחקו איתו עם רעשנים כדי לגרום לו להתעניין ולנסות להגיע אליהם בזחלה. בזמן זה הוא יתהפך מהבטן אל הגב והגב אל הבטן ויעביר חפצים מיד ליד. אתגרו אותו במשחקים ובשירים עם צעצועים עם מרקמים שונים וצבעים שונים, כדורים, הרבו להקריא לו ספרים קשיחים שיוכל לשחק איתם לחוש ולנסות לדפדף. זה הזמן לשחק איתו בקוקו ובהשתקפות הראי כדי שיחקור עצמו.
גיל 8 עד 12 חודשים – בשלב זה הוא יהיה ינוע הרבה בזחילה או בינסיון הליכה הוא רגיש לסביבה שלו עם מודעות. זה הזמן לסגור פינות ושפיצים בולטים בשולחנות, לסגור ארונות בעזרת תופסנים כדי שלא ייסגרו על האצבעות שלו. תנו לו לפתוח ארון כאשר אתם בהשגחה עליו בלבד ולהוציא חפצים לא חדים או שעלולים לעשות נזק, הוא יאהב את העניין של לעשות בלאגן לגלות ולחקור. הוא ירצה לטפס במדרגות אל תשכחו שהכול חייב להיות בהשגחה מלאה, תעודדו את התינוק לזחול על ידי פיזור חפתים שאין לו אותם ביום יום ונגישים שימו לו מסלול מכשולים כדי להגיע אליהם. עודדו אותו בכל הכבוד, ובמשחקי הפתעה, תוכלו לייצור לו מכשולים על ידי קופסאות קרטון עם שמיכה או משהוא רך בפנים ולייצר לו מעין מדרגות. או את כרית ההנקה פשוט להניח על הריצפה ולתת לו לזחול עליה. תנו לו שתי כדורים או קופסאות קטנות או שני חפצים זעירים שאיתם יוכל להקיש אחד בשני. קנו לו צעצועי התפתחות כגון מגדל טבעות, מגדל קוביות גדולות וקטנות, הרכבת לגו, הכנסה והוצאה של חצפים מכלים, צעצועים של סיבה ותוצאה כגון לחיצה על כפתור יקפיץ בובה. וכו'… לקראת סוף התקופה הוא ינסה לעמוד בעצמו או לפרקים לבד, יגיב למילים וינסה להגות בעצמו כמו אמא אבא. אל תחששו אם פתאום הוא יהיה ביישן כלפי זרים או מסרב לאכול הוא בוחן אותכם ואת הסביבה שלו.
גיל שנה עד שנתיים – אם תינוקכם לא הספיק לעמוד וללכת זה כנראה יקרה עד גיל שנה ושבעה חודשים. הוא ילך בעזרת הליכון ויגרור אחריו צעצועים ויבעט בכדור, אם לא סגרתם את הארונות חשוב מאוד לטפל בזה כדי לא לגרום לו לסיכון פציעה. הוא יבנה מגדלים ולגובה ויהרוס אותם, משחקים בחול ובניית ארמונות. מזהה קרובים ואומר את שמם כמו סבתא, סבא, בונה משפטים בעצמו כמו בוא הנה, ומבצע הוראות פשוטות כמו קח ותן. בשלב זה הוא יחזור כמו תוכי על מילים.
ילד מעל גיל שנה כבר זקוק לבשר, עופות, ביצים, דגנים, חלב, פירות, ירקות, תפוחי אדמה, אורז, קינוע, פסטה ולחם. לאחר גיל שנה וחצי נהוג לעצור עם נתינת הברזל. הפחיתו בממתקים וסוכרים.
הרבו בסיפורים וספרים, מכוניות פלסטיק, בובות מדברות, כלי נגינה כמו קסילופון, פסנתר, גיטרה קטנה, תוף וכו'. כלי אוכל לתינוקות, צעצועי דחיפה כמו עגלות שיכולים לצפצף ולעודד הליכה.
פינגבק: התפתחות התינוק « הבלוג של מנה מנה