מאמר זה הוא בהמלצה בלבד ולא מחליף התייעצות עם אחות או רופא או בעל מקצוע.
הנקה בקבוק ותפריטי מזון לתינוק:
מחודש אפס– חלב אם הוא המומלץ ביותר עבורך תינוקך, הוא המזון הטוב ביותר וגם יש בו נוגדנים למחלות ואלרגיות המחזק את מערכת החיסון של התינוק. יש גם אפקט פסיכולגי המקשר בין התינוק לאם וכמובן איך לא הרבה יותר זול. כיום תחליפי החלב מעולים ומספקים את המזון הדרוש לתינוקך לגדילה בריאה ובטוחה, ויש אפשרות להיעזר בבעל כדי לתת את הבקבוק ואין תלות באם בלבד. האוכל בקפסולות יותר שמן ומחזיק את הבטן של התינוק ליותר זמן ככה שהשינה שלכם תיהיה טיפ טיפה יותר טובה. חשוב לשים לב לבכי של התינוק ולתת לו לאכול כל 3 שעות, גם כשהוא ישן חשוב שיקבל את המזון.
חודש 1 – 3: התינוק צריך לאכול 120 סמ"ק ובסוף החודש השלישי 170 סמ"ק חשוב לעלות במעט ובהדרגה את כמות האוכל. הקפידו לבדוק את משקל התינוק שהוא עולה ואין ירידה במשקל.
חודש 4-7: בשלב זה כמובן שעדיין מניקים את התינוק אבל נכנס כאן טעימות של אוכל מוצק כדי להרגיל את הגוף. אפשר להתחיל עם דיסה, קורנפלור. זה השלב לקנות בלנדר ולהתחיל לטחון והכול, ירקות, פירות, בשר שימו לב לעשות את זה בהדרגה. כדי לוודא שאין תגובות אלרגיות למוצר כלשהו. אחרי שהתינוק מתחיל לשבת אפשר להתחיל לתת לו חתיכות מזון קטנות כדי שיתחיל ללמוד לאחוז, להסתכל והפעיל את כל החושים באוכל. אין לתת לו אוכל קשה האוכל חייב להיות רך כל מה שאתם חושבים שצריך ללעוס אל תיקחו שום סיכון. אפשר לתת לו קצת מים בזמן האוכל.
חודש 8 – שנה: זה הזמן לשלב את התינוק בארוחות המשפחתיות ולתת לו לטעום את החלקים האפשריים בארוחה. תוכלו לתת לתינוק: דייסה, פירות וירקות חתוכים, גבינה לבנה, בשר ועוף מרוסקים, חתיכות לחם, ביצים, לשלב קצת מיץ בארוחות.
שנה עד שנתיים – התינוק צריך לאכול כ 4 ארוחות ביום, ושלבו את פרמידת המזון בארוחה שלו תוך כדי גיוון יום יומי: להרבות בצריכת מים, דגנים כגון לחם מלא, אורז מלא, תירס, דגני בוקר מחיטה מלאה, לאחר מכן פירות וירקות, מזונות עשירים בחלבונים כגון חלב, ביצים, קטניות, דגים לאחר מכן מזונות עשירים בשומנים כגון אבוקדו, שמן זית, טחינה, זיתים. הפחיתו את צריכת הממתקים, ושתיה מתוקה. אל תיתנו ענבים, אגוזים, פקאן, בוטנים, גרעינים, מסטיקים, גזר, סוכריות, נקניקיות זה עלול לגרום לחנק.
פינגבק: מזון לתינוק והילד « הבלוג של מנה מנה